Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

ЦИК заличи регистрацията на четирима кандидати за народни представители

Резултатите от извършените от ГРАО проверки са установили, че четиримата притежават и друго гражданство освен българско, поради което тяхната регистрация като кандидати за народни представители е заличена.

Заличените регистрации са на:

– Веселина Янкова Котавова – кандидат в 21 избирателен район – Сливенски, на партия „Българско национално обединение“;

– Денислав Валериев Орлов – кандидат в Девети изборен район – Кърджалийски, предложен от коалиция „АБВ-Движение 21“;

– Стоянка Илиева Бакопулу – кандидат за депутат в 15-ти район – Плевенски, предложена от коалиция „КОЙ – Българската левица и Зелена партия“;

– Михаил Пламенов Косев – кандидат 16-ти изборен район – Пловдив, предложен от коалиция „Движение за България“.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

С друго решение ЦИК заличава регистрацията на Сийка Чудомирова Найденова, в Девети изборен район – Кърджалийски, предложена от коалиция „КОЙ – Българската левица и Зелена партия. Проверка на „Информационно обслужване“ АД е показала, че Найденова вече се е регистрирала като кандидат в други два изборни района.

Според Изборния кодекс кандидат за народен представител може да бъде предложен за регистриране само от една партия или коалиция най-много в два многомандатни изборни района. В случай че той бъде регистриран в повече от два района, действителни остават първите две по време регистрации.

За седем лица, кандидати за депутати, проверка на ГРАО пък е установила, че към 26 март 2017 г. не навършват 21 години, каквото е изискването. Регистрацията на тези хора е заличена с решение на съответната районна избирателна комисия.

Междувременно Георги Кадиев беше регистриран като независим кандидат-депутат.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *