Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Бившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев отива на съд

Бившият ректор на Медицинския университет Ваньо Митев отива на съд за сключване на неизгодна сделка, допустителство и безстопанственост.
Днес прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу него и бившия главен секретар Алексей Алексеев за съзнателно сключване на неизгодни сделки, за престъпление по служба и за длъжностно присвояване, обявиха от държавното обвинение на специална пресконференция.

Разследването започна по одит от Министерство на образованието. Алексей Алексеев отива на съд за пет неизгодни сделки за 245 000 лева.

„Освен това близо 150 студенти са записани без да положат изпит по биология и химия. Те плащали много по-малко за обучение и така настъпила щета за около 1 100 000 лева“, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БТА.

Алексеев се е разпоредил с 46 000 лева, те били за реклама в Лондон. Ваньо Митев пък съзнателно сключил неизгодна сделка за 29 000 лева. Тя е за договор за правна помощ. Освен това допуснал Алексеев да допусне студентите, които са плащали по-малко.

В хода на разследването са разпитани 21 свидетели. Предстои насрочване на разглеждане на делото в Софийски градски съд.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *