Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Жители на квартал ”Дружба” излязоха на протест

Kъм недоволните се присъединиха и жители на „Младост“, „Гео Милев“, „Красна поляна“.

Повод за това е затварянето на пътека, която свързва „Дружба 1“ с „Дружба 2“.

Пътеката, която предизвика недоволството на хората от „Дружба“ повече от 20 години свързва двете части на квартала. Това е най-прекият път до една от масовите спирки на градския транспорт, както и до един от големите хипермаркети в района.
Причина за поставянето на ограда, която да възпира свободния достъп на хората е, че имотът, в който се намира, е частен и собственикът е решил да усвои терена си.

В началото на месеца, около терена са поставени ограждения. Тогава собственикът успокоява хората, че на 20-и декември, когато строителните дейности приключат ще възстанови достъпа до пътеката. Днес обаче тя продължава да е недостъпна и това накара хората да излязат на протест.

Собственикът на терена успокои хората, че когато получи необходимите документи, пътеката отново ще бъде достъпна. Според повечето жители на Дружба обаче районната администрация е тази, която трябва да вземе мерки и да осигури достъп на хората до възлови места в квартала.

Кметът на района заяви, че е склонен да внесе предложение в Общинския съвет за откупуване на частта от имота, където се намира пътеката и така хората да не се налага да преминават през частен терен.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *