Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Общество

Стопанска академия участва в „Кандидатстудентска борса” 2017

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” участва в тазгодишното, 23-то издание на изложението „Кандидатстудентска борса” 2017. Форумът се организира от сдружение „Кандидатстудентска борса”, което обединява висши училища и неправителствени образователни институции за работа със студенти и кандидат-студенти от България. По традиция, всяка година в началото на пролетта, сдружението организира представяне на висшите училища в столицата и други градове в страната.

Тазгодишното изложение бе официално открито в Университета по архитектура, строителство и геодезия – София, където Стопанска академия бе представена от Галя Божкова – ръководител отдел „Бакалавърско и магистърско обучение” и Петя Кирилова – старши инспектор в същия отдел. Форумът откри доц. д-р Димитър Георгиев – председател на сдружение „Кандидатстудентска борса”. Приветствия поднесоха още проф. д-р инж. Любен Тотев – председател на Съвета на ректорите в България, проф. д-р инж. Иван Марков – ректор на УАСГ, доц. д-р Мария Фъртунова – директор на Дирекция „Висше образование” при МОН, която сподели, че през 2017 г. зрелостниците ще са малко над 54 хиляди.

Щандът на Стопанска академия беше посетен от доц. Фъртунова, ректори, зам.-ректори и други представители на висши училища, възпитаници на свищовското висше училище и кандидат-студенти. Отговаряйки на поставени въпроси, представителите на Академията запознаха интересуващи се с условията за кандидатстване, приема, обучението, социално-битовите условия и възможностите за реализация след завършване на висшето образование. Посетителите на щанда получиха рекламни материали с актуална и подробна информация за обучението в ОКС „бакалавър” и ОКС „магистър” в свищовското висше училище.
След откриването на „Кандидатстудентска борса” 2017 в столицата, Стопанска академия участва и в изложението, което се състоя в Пловдив, а до края на м. март ще бъде представена и в другите 7 града, където ще се проведе форумът – Монтана (6 и 7 март), Велико Търново (9 и 10 март), Добрич (13 и 14 март), Варна (15 и 16 март), Бургас (17 и 18 март), Хасково (20 и 21 март) и Стара Загора (22 и 23 март).
Представянето на СА „Д. А. Ценов в София бе отразено и в предаването „Кариера” по ТВ „Европа”.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *