Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Словаци измамиха дядо с близо 5 бона

Мъж и жена от Словакия измамиха 89-годишен дядо от Пловдив с 4 683 лева. Това били всичките спестявания на стареца, който добродушно и наивно се опитал да помогне на мошениците. Стефан Б. на 41 години и спътничката му Алица на 42 години са задържани на 27 февруари на ГКПП „Калотина” при опит да напуснат България.

Случаят с дядото е подобен на класическите схеми на измамниците, при които те искат помощ, обикновено в пари, за да платят примерно операция. Същият сценарий Алица и Стефан приложили на възрастния пловдивчанин.

Чужденците пристигнали в Пловдив на 21 февруари с личната си кола „Рено Сценик” със словашка регистрация. На бул. „Шести септември“ спрели близо до тротоар, по който преминавал 89-годишен мъж. Двамата го попитали на немски език дали знае къде се намира болницата в Пловдив, защото била станала катастрофа по пътя за София и техен познат е бил откаран по спешност за операция на главата.

Възрастният мъж започнал да им обяснява, а те го помолили да се качи в автомобила, за да им покаже пътя. Той се съгласил. Когато стигнали, Стефан слязъл от колата, влязъл в болницата и след малко се върнал, като обяснил, че трябвало спешно да даде 400 лева за операцията.

Алица размахала пред дядото долари, за да му покаже, че имат пари. Пенсионерът ги завел в жилището си в Пловдив, където извадил спестяванията си от общо 4 684 лева. От тях предал 400 лева на обвиняемите, а другите пари сложил в джоба на якето си, което  оставил на закачалката в антрето.   Стефан видял това и излязъл от стаята,  за да отиде уж до тоалетната. През това време взел парите от дрехата, а след това с обвиняемата Алица напуснали дома на възрастния мъж.

След известно време пенсионерът проверил за парите си, разбрал, че са откраднати и подал сигнал в полицията. Словаците са задържани за 72 часа в ареста в Пловдив.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *