Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

КЕВР започва извънредна проверка на качеството на електрическата енергия в района на Панчарево и Кокаляне

КЕВР започва извънредна проверка на качеството на електрическата енергия в района на софийските села Панчарево и Кокаляне за проблеми с качеството на доставяната електрическа енергия. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията.

Населените места попадат на територията, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Проверката е в изпълнение на контролните функции на КЕВР и цели да бъде установено до каква степен дружеството изпълнява издадената му от енергийния регулатор лицензия за осигуряване на качеството на предоставяните услуги.

Инспекцията ще се проведе на място и по документи. Експертната група на регулатора ще провери всички постъпили жалби и сигнали в посочените райони за периода 01.01.2015 г. – 1 март 2017 г., отнасящи се за чести изключвания, ниско напрежение и повредени уреди; извършените през този период от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД измервания на качеството на доставяната електрическа енергия; наличната информация от диспечерските дневници на дружеството за броя, времетраенето и причината за всички смущения на територията на с. Панчарево и с. Кокаляне.
След приключване на проверката, проверяващият екип на КЕВР ще изготви доклад по реда на Закона за енергетиката, който ще бъде разгледан от Комисията и резултатите от него ще бъдат обявени.

При установяване на нарушение на лицензионните задължения от страна на дружеството, КЕВР, в изпълнение на своите функции, ще предприеме предвидените в Закона за енергетиката административно-наказателни и принудителни административни мерки.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *