Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Отново инцидент на въртележката в парка „Заимов“

3-годишно момиченце от София пострада, след като падна от известната въртележка „На леля Таня“ в парка „Заимов“. Детето е с охлузни рани по цялото тяло и е в шок.

Родителите са подали жалба в 5-то Районно полицейско управление, а в понеделник ще подадат жалба и в Столичната община, съобщава БНТ.

Сагата около прословутата въртележка до театър София е от години. Столичната община я е обявила за напълно незаконен обект, но макар и с изключен ток, тя продължава да работи. Въртележката отдавна не се движи на собствен ход, но тъй като децата са привлечени от шарените колички, леля Таня заедно с родителите я въртят ръчно, за което те плащат 1 лев.

Веднага след инцидента въртележката е била заключена. Родителите в района са раздвоени дали да се запази тази стара атракция. Последният граждански протест срещу разрушаването й беше преди година.

Тогава кметът на район „Оборище“ заяви, че въртележката е стара, от 1993 г., от дълги години вече няма договор за съществуването й и е напълно незаконна. Общината планира на нейно място да изгради сцена за концерти, както е по настоящия план на парка, но това така и не се случва.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *