Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Последни новини Свят

Тръмп: Германия дължи огромни суми на НАТО и САЩ

Германия дължи огромни суми“ на НАТО и на САЩ, които й „предоставят много силна и скъпоструваща отбрана“.
Това заяви в Туитър президентът на САЩ Доналд Тръмп, ден след срещата си с германския канцлер Ангела Меркел, предадоха Франс прес и ДПА, цитирани и от БТА.

В два туита президентът на САЩ пише, че „Германия дължи огромни суми пари на НАТО и САЩ трябва да получават повече за много силната и много скъпата отбрана, която те предоставят на Германия!“.

В първия туит той започва с твърдението, че е имал „ОТЛИЧНА“ среща с германския канцлер в петък във Вашингтон, за разлика от това което мнозина наблюдатели описаха като обтегната среща, подчертала различията между двамата ръководители особено в областта на търговията и имиграцията.

„Въпреки това, което сте чули от ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ, аз имах ОТЛИЧНА среща с канцлера Ангела Меркел“, написа президентът от луксозната си резиденция във Флорида, където той прекарва уикенда.

Меркел обаче увери президента на САЩ, че Германия е увеличила до 2 процента от брутния си вътрешен продукт(БВП) дела на военните разходи на първата им персонална среща в петък.

„Ние се ангажираме днес с целта от 2 процента(от БВП – бел. ред. )до 2024 година“, заяви Меркел на общата пресконференция , на която се откроиха разногласията между двамата лидери.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *