Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Любопитно

Поли Генова и Графа дегустираха японски ястия

Куп родни знаменитости се събраха на откриването на първия ресторант от световноизвестната британска верига за хранене  wagamama в София. Поп звездите ни Влади Ампов–Графа, Поли Генова, Михаела Филева, VenZy, както и актьорите Яна Маринова, Ники Илиев бяха сред първите дегустирали ястия вдъхновени от японската кухня. Сред тях бяха специалитетие  гьоза с патица, ясай гьоза, еби кацу и едамаме, и основни ястия, като пад тай с пиле и скариди, райсукаре със скариди, ясай кацу къри и терияки донбури с телешко. Десертът бе също непредсказуем – мочи топчета с вкус на кокос, малина и печен сусам.

На откриването бяха забелязани още Рут Колева, Алекс Раева и финалистката в първия сезон на Master Chef Елена Петрелийска.

Новооткритият ресторант се намира в сърцето на столицата ни – на ул. Узунджовска №7-9, близо до ъгъла с бул. Витоша. Това е 20-тото поред заведение от веригата в Европа и 168-то в света.

По време на официалното откриване присъства и Мишел Янг, Международен маркетинг консултант на веригата каза: „Тази година се навършват 25 години от откриването на първия ресторант през 1992 г. в Лондон и досега сме извървели дългия път на постоянно усъвършестване, за да се срещнем днес и в София. Изключително много харесваме града и се вълнуваме, че ресторантът ни се намира в сърцето на София, където се събират толкова много любители на вкусната храна.“

Вдъхновено от Азия и традиционните японски вкусове, менюто на wagamama включва вкусни донбури и тепаняки ястия, рамен за душата и тялото, разнообразни кърита, омакасе (означава „да се довериш на шеф-готвача“), красиво аранжирани салати, изкушаващи предястия и прясно изцедени сокове с парченца плод. Всички ястия се приготвят на момента в отворен тип кухня в сърцето на ресторанта и се сервират веднага, щом са готови – това е стилът на wagamama.

Известен в цял свят с високото качество на храната, wagamama е ресторант за всички – от любители на месото до вегетарианци, от възрастни до тийнейджъри и деца. Специалното детско меню включва 12 различни ястия.  

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *