18.07.2024

14 000 полицаи и близо 2000 пожарникари бдят в изборния ден

полиция

МВР има стройна организация за изборния ден. 14 000 служители на силовото ведомство ще бдят. Това обяви на брифинг Тодор Гребенаров от „Национална полиция“. 1119 мероприятия са били под контрола на полицаите и не са допуснати ексцесии.

2363 полицаи ще бдят в столицата, обясни директорът на СДВР Младен Маринов. Той увери, че има и резерви, които ще действат, ако някъде се случи ситуация.

Маринов е категоричен, че в столицата са взети мерки. 1594 СИК-а ще има в София и три РИК. Ограничава се движението и паркирането в района на зала „Универсиада“ и Арена „Армеец“. Има организация на движението и в района на БТА, където е ситуиран международният пресцентър.

1849 пожарникари ще следят да няма аварии в изборния ден и ще помагат на полицаите в охраната. Асен Игнатов увери, че са разпоредени дейности по пожарна безопасност. Дадени са указания и за секциите зад граница.

До вчера 7217 обекта са проверени. В 782 от тях са установени нарушения на пожарната безопасност. По думите на Игнатов те не са фрапантни. Става въпрос за липса на пожарогасители или немаркиран път за евакуация. Над 200 електрогенератора са готови да осигурят ток при спиране на ел. захранването.

Светла Ценева от силовото ведомство увери, че всички със загубени лични карти ще могат да получат удостоверение и да упражнят правото си на глас. Около 48 000 лични документа са издадени от 27 февруари досега. 400 удостоверения са издадени до момента за гласуване.

От 8.30 до 19.00 часа ще работят звената за издаване на лични документи, стана ясно на брифинга в ГД „Национална полиция“.

От своя страна временния главсек Георги Арабаджиев увери, че се вземат адекватни мерки за сигурността на изборния процес. Предприети са мерки и заради блокирането на границата с Турция.

На брифинга в „Национална полиция“ стана ясно още, че има образувано досъдебно производство за бития кандидат за депутат. Има и задържан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *