Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Свят

Албански град кръсти булевард на Доналд Тръмп

Град край албанската столица Тирана прекръсти един от своите централни булеварди на Доналд Тръмп. Град Камза, който се намира на няколко километра от Тирана вече направи американският държавен глава свой почетен гражданин, след като беше избран на поста в края на миналата година.

„Доналд Тръмп е революционен модел за нов световен ред, велик лидер на нашето време“, заяви кметът Кселал Мзиу от опозиционната дясна Демократична партия. По време на церемонията по смяната на името на булевард „Свобода“ лидерът на партията Лулзим Баша заяви, че с избирането на Тръмп САЩ са дали на света нов пример по демокрация.

Позицията на градската администрация се различава драстично от тази на албанския премиер Еди Рама от Социалистическата партия, който не е криел предпочитанията си за опонента на Тръмп по време на предизборната кампания Хилари Клинтън. Тя беше фаворит и на много други албанци заради ролята на нейния съпруг Бил Клинтън в кампанията на НАТО срещу Сърбия по време на войната с Косово през 1998-1999 година.

Това не е първият път, в който градът с население от около 100 000 души сменя имената на свои улици с тези на известни политици или столици. В него има улици на името на бившия френски президент Никола Саркози, бившият италиански премиер Силвио Берлускони, както и тези на френската и японска столици Париж и Токио.

В сравнение с улица „Париж“, която е мръсна и малка, или улица „Токио“, която прилича по-скоро на междуградски път, булевард „Тръмп“ е широк и чист, обграден от зелени площи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *