Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени

Уестингхаус започна процедура по фалит

Компанията Уестингхаус електрик (Westinghouse Electric Co) е започнала процедура по несъстоятелност чрез прилагане на член 11 от Закона за фалитите в САЩ.
По-рано днес съветът на директорите на японската корпорация Тошиба (Toshiba) одобри решение на дъщерната Уестингхаус да подаде съответната молба в съда, което ще й позволи да направи реорганизация и да получи защита от кредитори, съобщи агенция Киодо, цитирана от ТАСС и БТА.

Миналия месец Тошиба обяви, че очаква рекордно отписване на активи за 712,5 милиарда йени (6,5 милиарда долара) в бизнеса с ядрена енергия в САЩ. След това бе принудена да отложи два пъти – веднъж през февруари и веднъж през март – публикуването на тримесечните резултати.

Подаването на въпросното заявление в САЩ би могло да даде възможност на Тошиба да изясни окончателните си загуби, свързани с дейността в САЩ, като част от мерки за преструктуриране.

Японската компания планира да отдели основния си бизнес с флаш памет и да продаде дял в сектора, за да събере средства за покриване на загубите.

В началото на годината се заговори, че Тошиба смята да продаде този бизнес на Уестърн диджитал (Western Digital).

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *