Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора

Благородна кауза в подкрепа на деца с тежки заболявания

Благородна кауза в подкрепа на деца с тежки заболявания събра представители на бизнеса и шоу бизнеса от четири държави на бал в Белград
В края на март се проведе първият Международен Благотворителен бал „Руско-Балканско приятелство“ в дома на Гарде Топчидер, Белград,информират от ПРофайл.
Елегантното събитие бе организирано с помоща на Балканския алианс и Евгение Трофимчук (президент на Русия), с подкрепата на Министерството на отбраната на Република Сърбия и Сръбската армия.
IMG_4058
Каузата зад бляскавото събитие е набирането на средства за следващия хуманитарен проект на Балканския алианс „Изкуство за здравето“ , който ще се организира, за да зарадва деца със здравословни проблеми, като им създаде усещане за празник и щастливо детство.
Проектът има за цел да обедини възможно повече хора от бизнеса и изкуството от различни места на Балканите , които да работят за тази кауза.
На бала присъстваха бизнес организации и официални делегации от Русия, Сърбия, България и Македония. Сред официалните гости на събитието бяха помощник по отбраната, подполковник Георги Kйебан и заместник по отбраната подполковник Александър Малишеш от Руското посолсвто, г-н Атанас Лазаров ,продуцент на „Подмосковнив вечера в България“. Посолството на Република България бе представено от Военен аташе полковник Милчо Игнатов, а Министерството на отбраната и Сърбската армия бяха представени от подполковник Попович и старшина Елвир Селимович .

Запомнящото се българско присъствие в специалната програма беше резултат от представенте творби на именити художници, изпълненията на Човекът глас – Краси Аврамов известният шоумен, режисьор и актьор Димитър Стефанов.
IMG_4056
По време на официалната церемония беше представена и уникалната изложба от 100 български икони на иконописеца Тошко Вачев .
Акцент на бала беше и представянето на великолепната колекция уникални исторически костюми н QUEENS LOOK, по дизайн на Гранд при Мис на Москва 2015. г-жа Олга Брил, една истинска представителка на руската аристокрация.
Основен организатор и домакин на бала е ЕвгенияТрофимчук Веда, Председател на асоциацията на балканските игри, която блестеше в тоалет на модната дизайнерка Тияна Цветкович – автор на приказните рокли ДАР.
Гостите на това бляскаво събитие и Международната делегация се насладиха на стилен коктейл в ресторанта на Дом гарде Топчедир.
Благотворителният бал приключи в духа на приятелство и партньорство сред представителите на Балканските държави и Русия.

СПОНСОРИ НА БАЛА: PIANO LAND, БЕЛГРАД САЛООН ВЕНЧАНИЦА ДАР, БЕЛГРАД ТИЙАНА ЦВЕТКОВИЧ
ПЕЧАТ ГРАФОТЕКА, ПАНЧЕВО МАКЕ UP ACADEMY NATURAL BEAUTY ФРИЗЪОРСКИ САЛОН МАЙА ДЕНИЧ И КРИСТАЛ 28

Кратко резюме на Балканския алианс: Целта и задачата на Балканския алианс е чрез различни култури, трудови и образователни проекти, развива общност, традиция и приятелски отношения между балканските страни и Руската федерация. От 2016 г., на Балканския алианс работи с Министерството на отбраната на Сърбия, на Генералния щаб на армията на Сърбия, Парламента на Сърбия, Руското Посолство и Руски културен център в София и Белград. Планира се сътрудничество и с други структури, на Министерството на отбраната, културата, туризма и образованието в България, Македония, Гърция, Румъния и др.
Основната стратегия на Балканския алианс е да работи с официалните държавни институции на балканските страни и да ги обедини към своите проекти, взаимоотношения и развитие на обществените отношения и традиции на приятелство с Русия.

Официален фотограф:
Пламен Колев Хайлайф,България

Бояна Бояджиева

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *