Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Политика Последни новини

Борисов се отказа от София, влиза като депутат от Пловдив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избра Пловдив пред София. Той ще влезе като депутат от града на тепетата и така дава шанс на бившия вицепремиер Румяна Бъчварова да бъде депутат от 25 МИР София. Борисов беше водач на двете листи. От ГЕРБ са подали окончателния списък на депутатите си към Централната избирателна комисия.

Така от Пловдив депутатите на ГЕРБ ще бъдат: Бойко Борисов, Спас Гърневски, Менда Стоянова, Вежди Рашидов и Атанас Ташков. Както вече Марица.бг съобщи , когато Борисов направи правителство, неговото място в парламента ще заеме Димитър Лазаров. Ако Вежди Рашидов стане отново министър на културата, тогава Александър Държиков ще бъде народен представител.

Цветан Цветанов, който води листите във Велико Търново и Благоевград ще стане депутат от Търново. Така Александър Мацурев, който е заместник-кмет на Банско, също ще бъде народен представител.

Томислав Дончев е избрал да представлява Габрово и ще освободи място за Мария Йорданова Илиева в 23 МИР в София, където Дончев също беше водач на листа. Мария Илиева беше кандидат на ГЕРБ за кмет на район столичния район „Младост“.

В ГЕРБ са взели решение, че ще признаят преференциалният вот за мажоритарен и няма да настояват депутати спечелили от дублиране на номера на партията в бюлетината (11) с този на номера им в листата да се отказват. Статистиката сочи, че преференциите 11/11 в ГЕРБ са 12%.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *