Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика Последни новини

Лидерите на Патриотите преговарят с Борисов за кабинет

Лидерите на „Обединени патриоти“ – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, са в централата на ГЕРБ за първи преговори за съставяне на кабинет.
Снощи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и водената от него делегация се върнаха от конгреса на ЕНП в Малта и днес веднага поканиха на среща най-възможните коалиционни партньори.

Вчера бившият вицепремиер Томислав Дончев коментира, че засега са водени само разговори, а преговорите тепърва предстоят.

От „Обединени патриоти“ вече заявиха, че този път ще настояват да участват в правителството със свои министри, а не само да подкрепят програмата за управление както при кабинета „Борисов 2“.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов предложи широка коалиция между ГЕРБ, БСП и „Обединени патриоти“, но това изглежда напълно невъзможно. Двете най-големи партии заявиха, че такъв вариант не стои пред тях.

Вчера варненският бизнесмен Веселин Марешки пък заяви, че най-добре било да има правителство на малцинството на ГЕРБ и неговата партия „Воля“, защото общият им брой депутати бил съдбовно число – 107, а Патриотите можело само да го подкрепят.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов обаче заяви, че няма как точно Марешки „да дава акъл“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *