Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

ГДБОП заловиха организирана престъпна наркогрупа

Специализирана прокуратура и ГДБОП са заловили организирана престъпна група за разпространение на кокаин, амфетамини, екстази, марихуана, предимно на територията на Разград, Търговище, Исперих и Омуртаг.

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на трима участници.

Според събраните доказателства групата е действала от януари 2016 г. Занимавала се е с производство, държане и разпространение на наркотични вещества и техни аналози, като често си е служела със силови методи и всяване на страх сред хората в районите на разпространение.

Действията на групата са били широко известни на местните, но страхът ги е карал да мълчат месеци наред.

При специализираната операция по задържането на участниците в центъра на Разград, са проверени пет адреса и 10 автомобила. При извършените претърсвания и изземвания са открити 80 г. амфетамини, 40 таблетки екстази и амфетамин, 15 г. марихуана, валута, както и шест везни за дозиране на наркотици.

Най-голямо количество дрога е открито у ръководителя на групата Али Л., който осигурявал стоката на едро и я разпределял сред участниците за разпространение.

Ръководителят на групата Али Л., Екрем М. и Величко Д. са задържани на 31 март, при специализирана операция на ТСБОП Русе-Разград, под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

В операцията са участвали и разследващи полицаи от Варна и Силистра.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура от 1 април, тримата са задържани са срок до 72 часа.

На 3 април Специализираният наказателен съд е постановил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *