Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

„Успели българи дават личен пример“ с невероятен успех

На 5 април 2017 г., под патронажа на кмета район Надежда инж. Димитър Димов, в 54 СУ Св.,,Иван Рилски “ -град София, с изучаване на чужди езици и информационни технологии, се проведе ден на отворените врати под наслов „Успели българи дават личен пример“ .

Идеята бе млади и реализирани българи да влязат в час и да разкажат на кандидат -гимназистите за живота , постиженията и професионалната си реализация.

Участие в проекта взеха: повелителят на скункса и рапър Боби Ваклинов от предаването „Господари на ефира“, заместник-кметът на район Надежда Анелия Георгиева,актьорът Калин Сърменов, журналистката от 24 часа Кристина Кръстева, радиоводещата Милена Златкова от „Тройка на разсъмване“, журналистката Бояна Бояджиева от Дартс Нюз и водещият на „Събуди се“ по Нова телевизия Деян Веселинов, певецът Искрен Пецов, хитовата певица и тийн идол ЕVA ,Ваня Иванова,която през 2016г постави рекорд на Гинес.

Кампанията има за цел да покаже на учениците, че добрите примери съществуват и са навсякъде около нас – на музикалната и театрална сцена, в медиите, в общинската администрация.

Почти една четвърт от децата в България (24%), завършили основно образование, не продължават към следващата степен в училище. От тези, които се записват в средно образование, успяват да завършат около 89%. Това показва сериозен и растящ проблем с ранното отпадане на българските ученици от образователната система .

Директорът Соня Василева благодари на гостите ,че са уважили поканата ѝ и връчи на всеки Благодарствен адрес от името на учениците и учителите на 54 СУ Св.,,Иван Рилски “.

Снимки : Богдан Петров
Пламен Колев, HiLife

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *