Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД

Прокуратурата ще продължи да търси съпругата на Цветан Василев

Софийският апелативен съд остави без разглеждане жалбата срещу прокурорското постановление за задържане на съпругата на мажоритарния собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев – Антоанета Василева. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи сайтът defakto.bg

Мотивите – според Вера Цветкова, Маргаритка Шербанова и Иван Стойчев, постановлението за задържане до 72 часа не подлежи на обжалване, т.е. на съдебен контрол. Такова решение е взел по-рано и Софийският градски съд като първа инстанция по казуса.

Прокуратурата разпореди 72-часов арест за Василева, след като на 23 март задочно й повдигна обвинение за пране на пари по разследване. То е започнало още през 2014 г. и е отделно от това срещу бившия банкер. Съдът се занимава с казуса, защото защитата на обвиняемата е обжалвала прокурорския акт.

Иначе Антоанета Василева е в Белград при съпруга си и разследващите са уведомени за това от адвокат Константин Симеонов. Въпреки това местонахождението й е определено като „неизвестно“, поради което има издадена европейска заповед за арест.

Цветан Василев е в Сърбия от времето, когато срещу него беше повдигнато обвинение през лятото на 2014 г. Миналата седмица стана известно, че Апелативният съд в Белград за втори път е отменил решението, с което бе разрешена екстрадицията му. Освен това съдът нареди на Висшия съд, който е по-долната съдебна инстанция, да повтори процедурата за установяване на предпоставките за екстрадирането му

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *