Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

„Лактима Балкан “ в подкрепа на Омбудсманът Мая Манолова и „Великден за всеки“

Омбудсманът Мая Манолова и изпълнителният директор на Българската хранителна банка (БХБ) Цанка Миланова представиха първите дарения на храни, освободени от ДДС.

Събитието, кд5оето е част от кампанията на обществения защитник „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, насочена в подкрепа на възрастните хора, се състоя днес, в логистичния склад на БХБ – стоково тържище „Слатина – Булгарплод“.

Сред присъстващите бяха Д-р Любомир Кулински, шеф на дирекция „Контрол на храните” в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ),бизнесменът Петър Христов- председател на борда на директорите на PMG Holding, Георги Георгиев- оперативен директор на „Лактима Балкан“, Кирил Вътев – собственик на „Тандем“,Дончо Барбалов зам.- кмет на столична община, Галя Георгд6иева- сътрудникн на зам .-кмета на столична община Албена Атанасова.
Участници бяха и представители на хранителните вериги ProMarket и CBA.

 

 

 

д1

Преди година омбудсманът Мая Манолод3ва надгради кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ с другата инициатива – „Великден – Всеки ден“, чиято основна цел бе отпадане на 20% Данък добавена стойност (ДДС) върху дарените храни с изтичащ срок на годност. На 1 януари 2017 г. законът бе приет, но поради липса на поднормативна уредба, той на практика не функционираше.

Бояна Бояджиева

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *