Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Най-четени Общество Последни новини

Намерени са пари, полицията търси на кого са

Две изгубени суми пари чакат притежателите си в столичното Пето районно. Парите са изгубени през месец януари и в началото на април. Първата сума е намерена на тротоара пред Словашкото посолство, а втората – в хранителен магазин на бул. „Мадрид”. Парите са предадени от анонимен мъж и от касиерка в магазина, и до този момент остават непотърсени.

Първата сума пари е намерена на 12 януари на тротоара пред Словашкото посолство на бул. „Янко Сакъзов“ 9 от случаен минувач. Сумата наброява над четири минимални заплати и е разпределена в две пачки. Парите остават непотърсени вече четири месеца, а в конкретния район няма охранителни камери, които да насочат полицията към собственика, обясни Диана Иванова – началник на криминална група „Оборище” към 5-то Районно управление.

„На 12 януари тази година добросъвестен гражданин около обяд споделя, че движейки се по тротоара, на булевард „Янко Сакъзов“ 9 близо до Словашкото посолство, е намерил две пачки с банкноти от по 50 лева. Господинът е дошъл тук, предал е сумата, която надхвърля четири минимални заплати. Беше обходен районът и дом по дом, камери бяха иззети, за да се установи от кой е възможно да са изпаднали. Парите са при нас, но до момента техният собственик не е установен. Може би човекът не знае къде са, може би не е българин“, обясни Иванова.

Втората сума е изгубена на 5 април тази година в хранителен магазин на бул. „Мадрид” 8. Камерите в магазина са уловили две жени – възрастна и по-млада, които при плащане на касата изпускат плик с пари. Сумата наброява около една минимална заплата и е предадена на полицията от касиерка в магазина.

„Инцидентът става около 09:05 ч. Млада госпожа заедно с по-възрастна, плащайки сметката си, държи в ръката си плик, изпуска го и той пада под касата. Паричната сума също не е малка с банкноти от по 50 лева, която е около една минимална заплата“, допълниха от полицията.

При януарския случай полицията отхвърля версията за пари, предадени при телефона измама, тъй като в района на посолството няма жилищна сграда, от която би могло да бъдат хвърлени. Двете суми ще останат на съхранение в Пето районно до появата на собственика.

„Обръщам се към гражданите, които евентуално ще се обърнат към нас. Единствено може да се докаже произход с точната сума. Ще ги оставим за съхранение. Празници са. Дано зарадваме някого“, допълниха от полицията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *