Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Най-четени

Изграждането на нова естакада блокира за половин година булеварда към столичното летище

От днес до 18 октомври движението по столичния бул. „Брюксел“ ще бъде силно затруднено заради изграждането на нова естакада. Пътното шосе ще бъде стеснено, а участък от около 400 метра ще бъде напълно затворен. За да не се блокира напълно движението, ще се изгради временно локално платно през западната страна на бул. „Брюксел“.

Заради очакваните затруднения при придвижването до летището от столичната община призоваха хората да използват метрото или автобусите по линия 84, за да стигнат до аерогарата. Съветите към пътуващите с автомобил са да изберат стария път до летището, който е по бул. „Христофор Колумб“.

Ремонтът ще струва около 13 млн. лв. С парите ще бъде изграден магистрален път от 1100 метра до втория терминал на летището, както и нова естакада. Ще бъдат изградени нови рампи за пътя към аерогарата, тъй като по проект директното трасе на бул. „Брюксел“, идвайки от естакадата, продължава към Терминал 2, а за стария терминал ще се слиза по локално платно на долно ниво.

От днес започва и полагането на асфалт между улиците „Народно хоро“ и „Любляна“ в кв. „Овча купел“. На по-късен етап ще се направи и кръгово при връзката с бул. „Монтевидео“. Там предстои и втора част от ремонта на ключовия булевард, които се бави заради отчуждаване на имоти.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *