Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество

Нова телевизия отговори на Васил Иванов

Нова Броудкастинг груп излезе с официална позиция по повод изявлението на разследващия журналист Васил Иванов, че напуска заради системна цензура.
Тази сутрин 44-годишният Васил Иванов оповести в личния си профил във Фейсбук, че е подал предизвестие за напускане след 14 години, прекарани в Нова телевизия. Разследващият журналист съобщи, че причина за молбата му за прекратяване на трудовия му договор е „системна цензура, налагана през последната година от страна на директора на „Новини и актуални предавания“ – Дарина Сарелска.

От Нова телевизия пък заявиха, че имат пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти.

„В последните 5 години в NOVA работи обособен екип от разследващи журналисти, носители на множество награди и автори на редица силни журналистически материали, разобличаващи злоупотреби във всички сфери и нива на публичния живот, като например: финансирането на автобусните спирки в София, обществените поръчки в Агенцията за бежанците, финансирането на предизборната кампания на президента Румен Радев, ефективността на системата за неотложна помощ в София, скандала с обществена поръчка в Неделино за фиктивни ремонти на детска градина и др.

NOVA се гордее с всички тези постижения, както и с работата на своя водещ новинарски екип, ръководен от Дарина Сарелска, чийто професионализъм и опит допринасят за успеха и авторитета на медията.

NOVA има пълно доверие в редакционната политика, следвана от разследващите журналисти, под ръководството на мениджмънта на отдел „Новини и актуални предавания“.

NOVA благодари на Васил и му пожелава успех в бъдещите му начинания“, пише в позицията на медията.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *