Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора

Ideas On Fire- TED лекция с Атанас Лазаров

На 23 април, от 10ч, в Rainbow Plaza, ще бъде изнесена мотивиращата TED лекция „Ideas On Fire“ , с известния PR експерт-Атанас Лазаров. На нея Наско Лазаров ще сподели своя 11 годишен опит в PR-a. Ще разберете тайната формула за това как да създадете успешно събитие, както и много PR „трикове“.

Атанас Лазаров завършва Югозападен университет „Неофит Рилски“, специалност „Логопедия“, след това специализира „Медия и реклама“ в Американския университет в Благоевград. Работил е като журналист във вестниците: „Пари“, „Народна младеж“, „Бизнес и реклама“. Бил е медиен консултатнт и рекламен мениджър на списанията Anna Club и Beautу. Работи като медиен консултант и в предаванията „Защо не“ с Марта Вачкова и „Огледала“. През 2005 година Атанас Лазаров основава собствена PR агенция-„PRofile“, която с днешна дата е една от отдавна наложилите се на пазара PR агенции. Лазаров е създател на конкурса „Мистър София“ и организатор на конкурса „Мистър България“ през 2012 и 2016 година. Клиентите на PRofile са разнообразни: от известни певци и артисти до големи компани.

TED (на английски: Technology Entertainment and Design) е световна поредица от конференции, собственост на частна фондация с нестопанска цел, създадена, за да популяризира „идеи, ценни за разпространяване“. TED е основана през 1984 г., като еднократно събитие и конференцията се състояла ежегодно от 1990 г. в Монтерей, Калифорния. От 2005 г. до 2009 г. бяха връчени три награди TED на стойност $100,000, за да помогнat на своите победители да реализират избрано желание да промени света. От 2010 г. е променен процесът на избор, само един победител е избран, за да се гарантира, че TED увеличава максимално своите усилия за постигането на желанието на победителя. Всеки победител разкрива желанието си на главната годишна конференция.

От юни 2006 г. лекциите са предлагани за безплатно гледане онлайн под лиценза на Creative Commons чрез TED.com. Към ноември 2011 г. над 1050 лекции са достъпни безплатно онлайн. До януари 2009 г. те са гледани 50 милиона пъти. През юни 2011 г. гледаемостта възлиза на повече от 500 милиона, отразяващи все по-нарастващата световна аудитория.

До голяма степен, първоначалният акцент на TED бил технология и дизайн, съобразен със Силициевата долина, като център на тежестта. Сега събитията се провеждат в Лонг Бийч и Палм Спрингс в САЩ и в Европа и Азия, и предлагат разговорите на живо. Те се отнасят до все по-широк кръг от теми, в рамките на изследвания и практика на науката и културата. На лекторите са дадени максимум 18 минути, за да представят своите идеи по най-новаторския и ангажиращ начин по който могат. Минали водещи включват: Бил Клинтън, Джейн Гудол, Малкълм Гладуел, Ал Гор, Гордън Браун, Ричард Докинс, Бил Гейтс, Салман Хан, Джил Болти Тейлър, основателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин, както и много нобелови лауреати. Настоящият уредник на TED е британския компютърен, бивш журналист и издател на списание, Крис Андерсън.

Цена на билетите: 20 лв. на място или на онлайн на https://tedxyouthacsofia.wixsite.com/tedx-2017

Бояна Бояджиева

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *