Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора

ITF започна разследване за расистки коментар по адрес на Серена Уилямс и бебето й

Международната тенис федерация (ITF) започна разследване срещу капитанът на румънския отбор във „Фед къп“ Илие Настасе, след като бившият номер едно в света е направил коментар на расистка основа по адрес на Серена Уилямс и нероденото й дете.

Това се е случило по време на жребия за „Фед къп“ в петък, който се проведе в Констанца. Румъния ще играе с Великобритания. Тогава Настасе е бил чут да говори на румънски на един от членовете в отбора за бебето на Уилямс.

„Нека видим какъв цвят ще е. Шоколад с мляко?“, е казал 70-годишният Настасе, предаде „Ройтерс“.

Уилямс, която обяви, че е бременна чрез говорителя си в сряда и ще пропусне остатъка от сезона, е сгодена за съоснователя на Reddit Алексис Оханян.

„ITF в никакъв случай не толерира дискриминационен език и поведение от този род“, се казва в становището на федерацията.

„Наясно сме с предполагаемите коментари, направени от румънския капитан Илие Настасе и започнахме незабавно разследване. Когато имаме всички факти и доказателства по случая, ще предприемем нужните действия“, добавят от ITF.

Би Би Си информира и че Настасе е прегърнал капитана на Великобритания Ан Кеотавонг по време на жребия и я е попитал за номера на хотелската й стая. Кореспондентът Ръсел Фулър съобщава ще, че румънецът е направил подобни коментари и по адрес на Кеотавонг, която е бременна с второто си дете.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *