Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини

Борисов: Министрите ще бъдат съобщени на 3 май

Длъжни сме да направим правителство, понеже други формули, дори математически, не излизат, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите при президента.
Запознахме президента с тежките преговори в много сложна вътрешна и международна ситуация. Трябва да проиграем всички конфликтни ситуации в едно управление, за да може да е пълен мандатът. Приехме поздравите на президента за убедителната ни победа на изборите. Отчитаме успехите и приемаме неуспехите по достойнство, заяви още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отправи критики към опозицията, като я нарече неконструктивна и бе категоричен, че избори отново не са желателни. Той благодари на президента, че за няколкото месеца на управление е разбрал колко е тежка отговорността и какви са предизвикателствата във външен и вътрешен план.

Само в коалиция с ОП можем да гарантираме управление, темата за министрите обаче не е отваряна, каза Борисов.

Програма и начинът, по който ще действа кабинетът, е най-важно, министрите на 3 май ще бъдат съобщени, добави лидерът на ГЕРБ.

Министрите най-лесно се слагат, както и махат, посочи още лидерът на ГЕРБ, цитиран от „Фокус“.

„Нито едно физическо лице не е обсъждано и това е лично по мое настояване и се радвам, че Патриотите го приеха“, коментира Борисов.

Той обясни, че сега се обсъжда програмата, начинът и механизмът, по който ще действа правителството.

Борисов заяви, че от ГЕРБ са заявили на президента, че ще изчистят всички детайли в коалиционното споразумение.

Борисов заяви, че и президентът Радев е разбрал „колко е тежък кръста на управлението“.

„Ние имаме вече едни ядрени реактори за Белене, за милиарди от тези, които ги довлякоха, и тези, които щяха да правят 7-ми реактор на Козлодуй, а фирмите, с които работеха сега са в несъстоятелност“, коментира Борисов. Според него падането на кръста на управлението е върху ГЕРБ.

Той каза още, че една от най-важните теми в държавата е председателството на Съвета на ЕС.
„Затова предложихме най-конструктивното – да се обединим около тази тема. Отговорът го чухте преди половин час. Каква конструктивна опозиция?“, попита Борисов.
Той определи поведението на БСП като безотговорно.

Президентът Румен Радев проведе по-рано консултации и с представителите на левицата. След срещата при президента, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че оценяват програмата на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ като сериозно отстъпление от техните предизборни ангажименти.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *