Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Стачка парализира транспорта в Гърция на 1 май

Националният съвет на Oбщогръцката конфедерация на работниците в Гърция оповести решение за провеждане на 24-часова обща стачка на 1 май 2017 година.
Очаква се стачката да парализира транспортния сектор в Република Гърция, съобщиха от Министерството на външните работи .

Предвижда се железопътният транспорт в цяла Гърция да бъде блокиран за 24 часа. Автобуси ще се движат от 9 до 21 ч., за да се даде възможност на гражданите да участват в първомайските демонстрации. Корабите ще останат на пристанищата.

МВнР препоръчва на българските граждани, пътуващи в Република Гърция, да имат предвид тази информация и да се осведомяват предварително относно очакваните промени в транспортния сектор в страната.

Главна дирекция „Гранична полиция“ информира пък за временна реорганизация на ГКПП – Промахон

От днес гръцките гранични власти преустановяват пропускането на крайното дясно трасе на ГКПП-Промахон /основно за товарни автомобили/ за влизане в България. Причината е подготовка на участъка за предстоящо полагане на нова асфалтова настилка. Според данните ремонтът ще продължи 20 дни. За този период влизащите товарни автомобили ще бъдат проверявани на едно гише.

При възможност лекотоварните автомобили ще бъдат насочвани и към трасето за влизащи автобуси. Главна дирекция „Гранична полиция“ препоръчва на шофьорите на товарни автомобили, пътуващи от Гърция, да използват и граничния пункт Илинден-Ексохи.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *