Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Фрикасе разболя детска градина в Русенско

Десет деца – от 3 до 5 години, от детската градина в русенското село Босилковци, както и две служителки, са в болница в Русе с признаци на хранително отравяне.
Това съобщи кореспондент на БТА, позовавайки се на Университетската болница в Русе.

Първите 7 деца били приети с повръщане и разстройство вчера сутринта в инфекциозното отделение. Вероятно става дума за хранително отравяне. Симптомите са се проявили във вторник, след като в градината са обядвали пиле фрикасе.

„Формиран е екип в отделението. Имаме готовност да поемем всички деца и пациенти. Осигурени са тестове, с които бързо ще бъде изолиран причинителят на инфекцията. Очакваме да излязат резултатите. Ситуацията със седемте деца е овладяна“, обясниха от лечебното заведение.

От там посочиха, че в късния следобед вчера са приети още три деца и две служителки от детската градина.

Кметът на община Бяла Димитър Славов заяви, че са взети всички необходими мерки. Детската градина, която се посещава редовно от 12-13 деца, ще остане затворена до изясняване на случая.

Славов обясни, че общинска кухня предоставя храна на всички седем детски градини в община Бяла, но от другите заведения подобни сигнали не са получавани.

Той допуска, че симптомите са причинени от вирус или от влошена хигиена във въпросната детска градина. Резултатите от взетите проби ще бъдат готови на 28 април, петък.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *