Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Политика Последни новини Правителство

Каракачанов обеща изненади с имената на министрите

Целта бе да се направи един отбор. Този отбор трябва да играе стабилно и да изкара мандата. Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров след провелите се двучасови преговори между представителите на ГЕРБ и Обединените патриоти.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че ще имат министри, но те ще станат ясни утре, когато бъдат обявени. „Не ме карайте да чета синята папка. Коректно и резонно е това да бъде обявено лично от министър-председателя утре“, каза Каракачанов,цитира news.bg.

На въпрос ще има ли изненади, Каракачанов коментира: „Да ще има изненади, защото последните две седмици се тиражираха всевъзможни версии, които честно казано бяха доста произволни, така че ако се базирате на това, което вече е публикувано, ще има изненади“.

Каракачанов допълни, че разговорите са протекли в колегиален тон – още от програмата, през споразумението до персоналния състав. „Мен това ме задоволява повече. Доволни сме, защото начинът, по който бе сформирана коалицията първо с програмата за управление, след това със споразумението, след това с персоналния състав, премина в един нормален диалог и разговор, а не в пазарлъци“, каза още Каракачанов и допълни, че е присъствал и друг път на разговори, в които има пазарлъци, извиване на ръце.

„Тук не, напротив – бе много колегиално. Затова г-н Сидеров бе много точен като каза, че целта беше да се направи един отбор и аз мисля, че успяхме в това отношение“.

Ще има баланс по отношение на председателските постове в комисии и вицепремиери, каза още Красимир Каракачанов.

Припомняме, цялата минала седмица протече с преговори за имената на министрите в новото правителство, но единственото 100% ясно име остана това на премиера Борисов. Миналата седмица протече и процедурата по връчването на мандата на ГЕРБ от президента Румен Радев.

Той самият обеща, че ще ги обяви утре, а коалиционните му партньори спазиха думата и до последно име не беше потвърдено.

ГЕРБ и Обединените патриоти обещаха бъдещият кабинет да работи като „добре смазан механизъм“ и се заричат за пълен мандат.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *