Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика Последни новини Свят

Ангела Меркел поздрави премиера Борисов за третия му мандат

Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел поздрави Бойко Борисов за избирането му за министър-председател на България, съобщиха от пресслужбата на МС.
По думите й, феноменалният успех на Борисов за трети път да бъде начело на правителство е показателно за доверието в него и за това, че е куражлия човек.

В телефонен разговор Меркел е изразила своята убеденост, че двамата ще продължат отличното си сътрудничество и занапред.

Тя е отбелязала, че разчита предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС да бъде конструктивно и полезно за Съюза.

Премиерът Борисов е запознал канцлера Меркел с основните приоритети, с които ще започне работата си новото правителство.

Той е изтъкнал значението на финансовата дисциплина и на политиката за намаляване на дефицита от 2017 г. с цел достигане на балансиран бюджет през 2020 г. и на ускоряването на икономическия растеж за значително увеличаване на БВП и на доходите на гражданите.

„Продължаваме по пътя на евроатлантическата интеграция на страната и ще работим за реформиране на ЕС в името на неговото успешно развитие и разширяване“, е добавил министър-председателят.

Борисов е подчертал, че правителството ще бъде гарант за етническия мир в страната и всички права на хората ще бъдат уважавани и спазвани еднакво.

Канцлерът Ангела Меркел е поканила премиера Борисов да посети Германия в удобно за него време.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *