Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Спорт

Смърт на 37-годишен олимпийски шампион потресе света

Стивън Холкомб, дългогодишен член на американския отбор по бобслей и носител на три олимпийски медала, е бил намерен мъртъв в Лейк Пресид, Ню Йорк в събота.

Холкомб бе едва на 37 години и се очакваше да вземе участие на Олимпиадата в Пьончанг.

Все още не са известни причините за смъртта, а в неделя ще бъде извършена аутопсия.

Холкомб бе много популярно лице в САЩ поради факта, че се пребори с коварна болест, която за малко можеше да го лиши от зрението му. След това най-големият момент в кариерата му дойде през 2010 във Ванкувър, когато той бе начело на четворката на САЩ, спечелила олимпийското злато – първо за държавата му в бобслея от 62 години насам. Освен това Холкомб има бронзови медали на двойка и четворка от Игрите в Сочи. Той бе и бивш световен шампион на двойки и четворки.

„Цялото олимпийско семейство е шокирано и тъжно от тази изключително трагична загуба на Стивън Холкомб“, заяви президентът на Американската олимпийска асоциация Скот Блекмън. „Стив беше невроятен атлет и дори още по-добър човек, неговото постоянство и постижения бяха вдъхновение за всички нас. Мислите и молитвите ни са със семейството на Стив и цялата общност на бобслея.“

В последните години Холкомб разкри, че се е борил с депресии и през 2007 година дори е направил неуспешен опит за самоубийство в хотелска стая. За това той споделя в своята автобиография: „Но сега виждам: Пътешествието ми от слепотата до олимпийското злато“.

„След като преминах през всичко това и все още съм тук, сега осъзнавах каква е моята мисия“, сподели Холкомб през 2014.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *