Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Баща преби жестоко сина си заради забравен ключ

10-годишно момче от търновското село Беляковец се бори за живота си, след като е било пребито от собствения му баща.
Детето е настанено в понеделник през нощта с черепно-мозъчна травма в отделението по Неврохирургия на областната болница във Велико Търново, съобщи БНР.

То е било пребито жестоко от баща си, защото си забравило ключа. Началникът на Неврохирургията д-р Николай Мойнов заяви, че момчето е с опасност за живота. Според медиците, лечението ще трае най-малко десетина дни.

Преди 7 години, след инцидент, момчето е било отнето от бащата и временно е било настанено в детски дом. С решение на съда е върнато на родителя си.

Майката е в чужбина от години, обясни Мая Пешева, директор на Социалното подпомагане във Велико Търново, цитирана от БНР.

„Ние ще изследваме всички обстоятелства, за да преценим има ли риск детето да бъде върнато при бащата“, каза Пешева.

В неделя 3-годишната Аксиния бе пребита до смърт от мъжа, с който 26-годишната й майка Димитрана живее на семейни начала. 30-годишният рецидивист Николай Шарков се ядосал, че детето плачело. Мъжът бе задържан и е направил пълни самопризнания.

На 4 май пък 36-годишният Михаил Георгиев от Ямбол преби 8-годишния Милан и го хвърли от втория етаж на полуразрушена сграда в града. Детето е в кома, с мозъчно-черепна травма. Извършителят е неосъждан, с физически недъг, и е от ромски произход. Повдигнато му е обвинение и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.
За престъплението законът предвижда 15-20 години или доживотен затвор.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *