Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Internet Изборът на редактора Любопитно Най-четени Свят

В Румъния блокират еднополовите бракове

Румънските депутати решиха, че „традиционното семейство“ представлява съюз между мъж и жена.
Камарата на депутатите (долната камара на парламента) гласува днес предложение за промяна в конституцията по отношение на определението за семейство, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

Предложението, което дефинира семейството като съюз между мъж и жена, бе прието с 232 гласа „за“, 22 гласа „против“ и 13 „въздържали се“.

Промяната трябва да бъде одобрена и от Сената.

Гражданското обединение „Коалиция за семейството“ събра три милиона подписа, които внесе в Сената заедно с предложение за промяна на конституцията по отношение на дефиницията за семейство. В сегашния си вид дефиницията гласи: „семейството се основава на свободно избран брак между съпрузи“.

Вносителите на предложението искат определението да бъде променено, за да блокират всеки опит за признаване на еднополови бракове в Румъния. Затова в тяхното предложение „семейството се основава на свободно избран брак между мъж и жена“.

Ако промяната в конституцията бъде одобрена и от Сената, за да стане окончателна тя трябва да бъде одобрена и на референдум, организиран най-късно 30 дни след приемането на законодателното предложение, пояснява Зиаре.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *