Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Спорт

Наказания за София Кар Моторспорт на писта Брандс Хетч в Англия

Отборът ни бе водач, но катастрофи го лишиха от победа

Българският болид Sin GT4 и отборът ни София Кар Моторспорт стартираха надпреварата на Brands Hatch (Англия) с наказания още преди генералната тренировка, поради грешки на отбора и пилотите, съобщава ВИП Комюникейшън. Наказаните с 10 позиции назад – Едуард Антон и 5 позиции назад – Бианка Антон, обаче успяха да се представят на ниво на квалификациите и се бориха достойно до края на състезанието.

Грешките и наказанията не бяха само за нашия отбор и това даде шанс на Еди Антон да стартира с пол позишън в клас АМ (аматьорски клас) в първата надпревара, а Бианка – 4-та в класа си.

Като водач в АМ класа Едуард Антон стартира успешно в първата част на надпреварата, докато в обиколката преди смяната на пилотите не беше завъртян от Nissan 370z GT4 #24 и това отне първото му място. Завъртането доведе до загубата на 10 позиции и въпреки всичко при смяна на пилотите Бианка Антон излезе на първо място в АМ класа. В оставащите обиколки целта беше задържането на позициите, но отново пилотска грешка доведе до страничен сблъсък с Aston Martin Vantage GT4 # 62 и завъртане, при което състезанието за Sin R1 GT4 приключи.

Във второто състезание Бианка Антон се справи перфектно, тръгвайки от предпоследна редица, с 2 секунди разлика на обиколка по-слабо време, тя успя да задържи дистанция от 20 секунди до първия в групата. Излязлата кола за сигурност преди смяната на пилотите, скъси тази дистанция почти до нула и даде перфектна възможност на втория пилот да се бори за първо място в класа. При смяната на пилотите Едуард Антон пое управлението, при което се движеше на четвърта позиция. За две обиколки той изпревари трима от съперниците си и заемайки втора позиция, в желанието си да изпревари първия в класа, прекалено голямата му амбиция доведе до пилотска грешка в края на правата. Излизайки с над 200 км/ч на първия завой, той влезе в зоната за сигурност и това доведе до сериозни поражения върху автомобила и невъзможност да завърши състезанието.

Maserati GranTurismo MC GT4 # 77, с което той се бореше за първата позиция, аварира след няколко обиколки и София Кар Моторспорт загуби една сигурна първа позиция във втората надпревара от кръга.
Brands hatch е една от най-трудните писти не само в Англия, но и в световен мащаб и това си пролича и при някой от най-добрите пилоти. Липсата на възможни за постоянни тестове на пистата я прави сериозно предизвикателство дори и за най-изявените имена в моторспорта.
От бокса на София Кар Моторспорт са уверени, че ще направят всичко възможно да се подготвят по-добре за следващото състезание на Red Bull Ring (Австрия), което ще се проведе на 10-11 юни.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *