Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Съпругата на Цветан Василев е със забрана да напуска Сърбия

Съдът в Белград е наложил най-леката мярка за неотклонение – “подписка”, на съпругата на банкера Цветан Василев, която беше обявена за издирване от Интерпол.
Това съобщи пред вестник “24 часа” адвокатът на семейството Христо Ботев.

Преди дни международната полицейска организация публикува информация и снимка на Антоанета Василева, която се издирва за пране на пари.

През март прокуратурата обвини задочно бившата преподавателка от УНСС, че през 2012 година е купила къща край Женевското езеро за 20 млн. швейцарски франка с пари, които били присвоени от съпруга ѝ от КТБ.

Мярката за неотклонение на Василева е наложена още на 22 април, след като тя се е явила доброволно в полицията и изобщо не е била задържана, уточни пред изданието адвокат Ботев.
Той съобщи още, че съдът й е забранил да напуска Сърбия.

Същата мярка беше наложена и на самия Цветан Василев, който вече няколко години изчаква решението на сръбските власти дали да отговорят на искането на България той да бъде екстрадиран. В началото на април обаче Апелативният съд в Белград анулира за втори път решението, с което бе одобрена екстрадицията на българския банкер. Наредено беше на Висшия съд да повтори процедурата за установяване на предпоставките за това.

Очаква се същата процедура да бъде задействана и за Антоанета Василева.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *