Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Лиляна Павлова поема контрола върху НДК

Министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова ще упражнява правата на държавата в капитала на НДК – Конгресен център София“ ЕАД,
Досега принципал на държавното дружество беше вицепремиерът по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018.

Промяната е в резултат на одобрената от Народното събрание нова структура на Министерския съвет, съобщиха от правителството.

По време на служебното правителство Деница Златева бе вицепремиер и имаше само този ресор. Тя бе поканена лично от сегашния премиер Бойко Борисов да запази поста си, но отказа.

Традиционно принципал на НДК е Министерството на културата, но във връзка с Председателството на ЕС той отива при ресорен министър.

Лиляна Павлова смени ресора си на регионален министър и пое специалното министерство за председателството на България в ЕС през 2018 г.

Преди дни тя обяви, че работата в Конгресния център в НДК е много забавена и трябват значителни усилия за довършване на ремонтите до края на годината.

Най-късно до края на октомври ремонтът на НДК трябва да приключи, каза Лиляна Павлова. Това е основната сграда, където ще се провеждат сесиите на Съвета на Европа и фактическите преговори за Брекзит. По думите й основната причина за това е липсата на готов работен проект за ремонта на сградата.

„Това е една от най-притеснителните за мен теми и въпроси“, призна Павлова.

„НДК няма одобрен работен проект. Затова се извършват само дейностите, за които има одобрено възлагане по текущия му ремонт, но големите, значимите ремонтни дейности, тепърва трябва ние да одобрим работния проект и те да се възложат. Второ – идентифицирани са допълнителни ремонтни дейности и от гледна точка на сигурността, и от гледна точка на озвучаването. Те също не са възложени“, каза още Лиляна Павлова.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *