25.07.2024

Политици в подкрепа на кампанията „Успели българи дават личен пример“

Председателят на 44- тото Народно събрание Димитър Главчев, Андрей Новаков – член на ЕП от групата на ЕНП, г-жа Десислава Атанасова (ексминистър на здравеопазването ) и г-жа Анна Александрова- народни представители в 44-тото Народно събрание, Йоанна Драгнева – общински съветник в Столичен общински съвет, проведоха учебен час под наслов “ Мотивът ми да работя за България“.

54соу

Поводът да се съберат в 15 СУ „Адам Мицкевич“е, че подкрепиха инициативата „Успели българи дават личен пример“.

Тe разказаха на учениците как протича един пленарен ден и в какво се състои работата на депутатите в парламента. Запознаха ги със законодателната дейност на Народното събрание. Учениците с интерес изслушаха разказите за професионалния им път.
д.иванова

Младежите им разказаха за инициативите на „Клуба на журналиста“ и „Клуба на политика“, които те са създали в училището си.

ЕК 54
На трима абитуриенти, в неравностойно положение, бяха осигурени тоалет за бала, грим и прическа.

“ Успели българи дават личен пример“ е кампания , която има за цел да мотивира и вдъхнови децата да учат. Проучване сред учениците показа кои са най – желаните професии, най- желаните лица, с които учениците искат да се срещнат, идолите, на които подражават. Най- желаните професии са – журналист, водещ (телевизионен и радио ), лекар, политик, музикант, актьор, мениджър, инженер и полицай.
Кампанията среща учениците учениците с най- желаните от анкетата личности .

Кампанията „Успели българи дават личен пример“ се провежда под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова и ще продължи до края на юни в гр София, а през есента и в провинцията.

Снимки: Ивелина Миланова

Бояна Бояджиева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *