Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

МВР проверява фирмите на близки на Митьо Очите

Дъщеря ми Станислава и майка ми бяха викани в полицията онзи ден, за проверка на фирмите им за таксита.
Това заяви пред „24 часа“ Димитър Желязков-Митьо Очите по повод стартиралите проверки от МВР на заведения и таксиметрови фирми в Слънчев бряг.

„Гледаха документите, нищо повече. Но аз нямам нищо общо с този бизнес. Майка ми кара такси от 30 г., отдавна има фирма. Станислава и приятелят й също имат таксиметрова фирма. Тримата държат по три коли в курорта, това е. Мен не са ме проверявали, но и да го направят, това не ме притеснява. Аз съм в „Аркус“, върша си работата“, сподели Желязков.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас уверяват, че проверките са регулярни. А целта им е да гарантират спокойствието и сигурността на почиващите в най-големия курортен комплекс преди началото на активния летен сезон.

На фокус са сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персоналът, плащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа /за таксиметровите автомобили/ и други.

Проверките ще продължат и в бъдеще. Към тях ще се включат и представители на различни институции – ТД НАП, РИОКОЗ, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите и други.

Във връзка с това на 22 май е организирана среща между представители на споменатите по-горе институции, полицията и кметовете на крайморските общини. Темата е междуинституционалното сътрудничество в предстоящата лятна кампания на НАП за контрол и спазване на законодателството.

„Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг, ще бъда там с министър Ангелкова – говорим за плажната ивица, която е държавна“, каза по-рано вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *