Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Двама професори от УХТ в Пловдив в ареста

Двама професори от Университета по хранителни технологии в Пловдив са били задържани вчера заради искане на пари от студенти за изпити.
Преподавателите са арестувани след разследване на „Господари на ефира”, които получили сигнал от потърпевши студенти, при съвместна акция на Икономическа полиция и Окръжна прокуратура в Пловдив, съобщи Нова телевизия.

Единият задържан е проф. д-р инж. Симеон Василев, който е ръководител катедра „Техническа механика и машинознание“. Той е и председател на Съюза на учените в Пловдив. Вторият професор е д-р инж. Николай Банков, който е ръководител катедра „Електротехника и електроника“.

Двамата искали от свои студенти по 300 лева, за да им пишат по-висока оценка на предстоящи изпити. Задържани са и посредниците за предаването на парите. Разпитват се свидетели.

„Бях в течение на разследването през цялото време. При мен се оплакаха студенти, че чрез посредници двамата колеги са искали пари – по 300 лева на изпит. Подадох сигнал до съответните органи“, каза ректорът на университета проф. Колю Динков, цитиран от „24 часа“.

Той е категоричен, че ако вината на двамата професори се докаже, ще бъдат уволнени.

От прокуратурата обявиха, че ще разпространят повече информация по случая по-късно днес.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *