Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество

Пребиха финансист от Лондон в центъра на София

Чужденец е нападнат в центъра на София. Нигериецът е пребит посред бял ден край Руски паметник. Предполага се, че е атакуван само заради това, че е цветнокож.
Финансистът от Лондон пристига на екскурзия в София, без да има представа, че ще се наложи да си тръгне пребит и разочарован. Нападателите засега са неизвестни, предаде bTV.

„Разхождах се из града, разглеждах. Бях около „Руски паметник” и ме нападнаха в гръб. После един непознат ме удари наистина силно в лицето. Като дойдох на себе си очите ми бяха замъглени – не виждах добре.

Виждах мъгливо, че стои там. После отново ме приближи. Питах го – Какво не е наред? Защо ме удари? – Той просто продължи оттам, откъдето беше дошъл. Видях и втори човек. Не разбрах какво каза и извади малък джобен нож. Опита се да го отвори”, разказва пострадалият Окон Анянихи.

Той преценил, че е по-добре да избяга. Опитал се да вземе такси до най-близката болница, но таксиметровият шофьор отказал да го качи.

„Попитах шофьора може ли да ме заведе до болница, защото кървях. Дори не свали прозореца на колата. Само поклати глава отвътре. (..) Аз продължавах да повтарям. Болница, болница. Къде има болница. Той само посочи отвътре посоката”.

Стигнал пеша до „Пирогов”, където му почистили раните и му били инжекция. Не може да си обясни нито агресията, нито нападението. Сигнализирал е за случая в столичното Шесто районно управление.

„Когато отидох до полицейското управление, никой не поиска да ми помогне. Бях много разочарован. Трябваше да стоя навън час и половина”, добави Окон.

От СДВР обясниха, че се наложило в районното да викат преводач, който да разпита мъжа на английски. Затова се наложило да чака.

Нападателите се издирват. Ако бъдат намерени обаче, пострадалият ще трябва да дойде от Лондон в София, за да ги разпознае и да свидетелства срещу тях.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *