Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора

Пазарджик е домакин на фестивала за балканската скара

Известният фестивал на балканската скара „PazardzhikMezi“ започна с атрактивна програма и концерти и ще продължи до 20-ти май на територията на парк „Острова“ в града. В рамките на 3 дни Фондация „Румънеца и Енчев“, община Пазарджик са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители.

Атрактивната програма за феста е пълна с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета и всички те са с вход свободен. Над 1000 награди очакват участниците и гостите на феста.

За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли, гигантско бънджи и още много игри. Първият ден на феста градуса на купона вдигнаха хитмейкърите Румънеца и Енчев, Лео и Играта, „Ice Cream“ и Дичо, днес от 19 часа посетителите ще могат да танцуват на хитовете на Гъмзата и гръцката звезда Йорданис Агапитос, а за финал – 20 май ще започне с обеден концерт на фолклорната прима Славка Калчева, докато вечерта ще пеят сръбската звезда Бобан Здравкович и ще свирят родните музиканти от „Виво Монтана“.

Всички гости на фестiвала ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири. Организаторите ще подкрепят и три благотворителни каузи. Те ще подарят един прекрасен ден на деца от домове, лишени от родителски грижи. Другите каузи са в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”, а заедно с Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи ще бъдат организирани надпревари за тях и всички желаещи да се включат.

Следващата спирка от турнето на фестивала е Велико Търново – от 24 май.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *