Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Съдът остави биячът от Бургас за постоянно в ареста

Живко Кючуков, който събори с ритник възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, остава за постоянно в ареста.
Това реши Районният съд в морския град, който гледа мярката му за неотклонение, предаде БТА.

Кючуков нанесе средна телесна повреда на 72-годишна жена на 9 май следобед. Пострадалата е получила счупване на тазобедрената става.

Пред съда мъжът каза, че съжалява за случилото се. Той обясни, че жената го гледала лошо и помислил, че го обсъжда с другите жени на спирката.

В хода на разследването се изясни, че Кючуков два пъти се е лекувал от параноидна шизофрения. В момента е в терапевтична ремисия. В такова състояние е бил и в момента на инцидента на спирката.

Заключението на психиатричната експертиза бе, че е разбирал какво върши и последствията от това, вменяем е и може да носи наказателна отговорност.

Служебният защитник Благой Потеров обаче каза, че тя не е достатъчно добре мотивирана. Той поиска да се назначи повторна, тройна и комплексна експертиза, която по категоричен начин да установи вменяемостта, а Кючуков да бъде незабавно настанен за лечение в психиатрично заведение.

Наложеният му днес постоянен арест може да бъде обжалван в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Бургас. Ако това бъде направено, делото ще се гледа на 25 май от 15 часа.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *