18.07.2024

Неловък момент при срещата на Тръмп и Нетаняху

Съпругата на израелския премиер Сара Нетаняху изрази съчувствие към гостуващите президент на САЩ Доналд Тръмп и съпругата му Мелания и им каза, че хората все пак ги обичат въпреки отрицателното медийно отразяване, предаде Ройтерс.

Минути след кацането на Тръмп и първата дама на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив Сара Нетаняху бе хваната в кадър в кратък личен разговор с гостите.

„За разлика от медиите, повечето хора в Израел ни обичат и ние им казваме колко сте страхотен и те ви обичат“, казва Сара на Тръмп и съпругата му. Тогава Тръмп отвръща: „Имаме нещо много общо“.

Сара Нетаняху добавя: „Навсякъде казвам колко сте страхотен“ и съпругът й Бенямин Нетаняху потвърждава: „Свидетел съм на това“.

Откровенията на Сара Нетаняху при посрещането на Тръмп веднага се разпространиха из социалните медии, заедно с друг момент на неловкост.

Докато семейство Нетаняху вървят хванати за ръце, както често правят, Тръмп се пресяга да хване ръката на първата дама, но пуснат в Twitter видеозапис показва как Мелания Тръмп с бързо движение отблъсва ръката му.

В интернет шумно се коментира и видео, на шега озаглавено „Какъв е протоколът?“.

Точно както и семейство Тръмп, Нетаняху и съпругата му са в обтегнати отношения с израелските медии, които според тях са пристрастни към тях двамата. През януари Нетаняху нарече медиите „левичарски“ и „болшевишки“ и заяви, че са си поставили за цел да го свалят от власт.

Президентското управление на Тръмп е силно критично отразявано в американските и международните медии, особено заради решението му да уволни директора на ФБР Джеймс Коми в момент, когато се води разследване на връзки между между негови приближени и Русия, отбелязва Ройтерс.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *