Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Бизнес Бизнес Изборът на редактора Най-четени Последни новини

Четири оферти за 16 км от АМ ”Хемус”

Четири са отворените ценови оферти за изготвяне на технически проект и строителството на 16,3 км от магистрала „Хемус“.
Офертите са за участъка между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ в посока Търговище, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Автомагистралната отсечка ще бъде изградена със средства от републиканския бюджет. Индикативната стойност на обществената поръчка е 133 млн. лв. без ДДС.

Отворените ценови оферти са на:
Обединение „Хемус Лудогорие“, в което участват „Трейс Груп Холд“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД и „Пътно строителство“ АД – 129 985 000 лв. без ДДС;
„ДЗЗД „Хемус 16320“, в което са „Инфра Експерт“ ЕООД, „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, „Автомагистрали – Черно Море“ АД и „Трансконсулт-22 ООД;
„Обединение „Геопът Белокопитово“, с участници „Геострой“ АД и „Пътстрой 92“ АД;
„Хемус Изток-2016“ ДЗЗД, в което са „ПСТ Груп“ ЕАД и „ОРС инфраструктура“ ООД.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.

Предвидено е изграждането на шест виадукта, на пътен възел за връзка с пътя Мировец – Певец, на нова връзка с пътя Шумен – Търговище при пътен възел „Белокопитово“, на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища.

Срокът за „Изготвяне на технически проект и строителство (инженеринг) на обект АМ „Хемус“ е 910 дни.

Близо 23 млн. лева за тази година са осигурени за стартиране на два участъка на магистрала „Хемус“. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи по време на парламентарния контрол, че за довършването на магистрала „Хемус“ по индикативни данни необходимият ресурс е повече от 2 млрд. лева.

Финансирането за първите 9,3 км по трасето от п.в. „Боаза“ към Ябланица също е осигурено.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *