Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора Най-четени

25 000 гледаха за седмица дебюта на режисьора Блатечки

В обновеното кино Люмиер беше представен най-новият български филм, който бързо се превърна в хит – „Бензин“ а един от копродуцентите на лентата е НДК. Дебютът като режисьор на Асен Блатечки е гледан от 25 000 зрители в първия си уикенд по екрантите.

След прожекцията се проведе и среща с екипа на „Бензин“, сред които бяха Асен Блатечки,Башар Рахал, Снежана Макавеева и Катерина Горанова, както и други хора от киното на тема – „Как се прави български касов филм”. Сред  участниците бяха Ники Илиев („Чужденецът”, „Живи легенди”) и Мила Войникова, продуцент на „Дзифт” и Love.net.

Асен Блатечки разказа за стратегията на „Бензин“ и разкри, че филмът е сниман на английски с идеята да бъде продаден в различни държави. „Истината е, че накрая правехме по един дубъл на български. За 34 дни всъщност заснехме 2 пълнометражни филма. Категорично не желаехме анимация във филма. Единственото анимирано нещо е заглавието“, разказа пред публиката Асен Блатечки

Като зрители и почитатели на българското кино в дискусията се включиха студенти по журналистика и студенти по анимация. Ники Илиев представи новия си филм „Нокаут“, който се очаква по кината през декември, а Мила Войникова е продуцент на „Вездесъщият“, очакван през oктомври. „Очертава се една добра година за българското кино“, коментира Мила Войникова.

Обновеното кино Люмиер Лидл е естествено продължение на желанието на Лидл България да подкрепя българската култура и изкуство и да допринася за по-пълноценен начин на живот.

Повече за „Бензин”:

За Асен Блатечки и Катерина Горанова това е режисьорски дебют в киното. Блатечки изпълнява и главната роля във филма. В актьорския състав блестят още имената на: Калин Врачански, Башар Рахал, Снежана Макавеева, Пламен Манасиев, Веселин Калановски. Във филма зрителите ще могат да видят също холивудския актьор Майкъл Медсън, Съли Ерна, фронтмен на Godsmack, както и моделътЛиляна Станаилова.

 

 

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *