Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Food Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве

Солени палачинки с пилешко-доматена плънка

Необходими продукти
1/2 пиле сварено и обезкостено
300 мл гъсто доматено пюре
прясно смлян черен пипер
2 с.л. пресен магданоз нарязан
олио за палачинките
1/2 ч.л. ронена чубрица
1 щипка сух босилек
1 1/2 ч.ч. брашно
3 яйца средно големи
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
сол
1 ч.л. захар
масло


Приготвяне

1.Брашното, прясното мляко, яйцата и малко сол се разбъркват добре до получаване на хомогенна смес за палачинки.
2.От сместа се приготвят възможно по-тънки палачинки.
3.Перата на чесъна се отделят за „завързване“ на подаръците от палачинки, а бялата част на чесъна се нарязва на ситно.
4.В незалепваща тенджера се поставя чесъна за около 1 минута, след което се добавя свареното и нарязано на дребни парчета пилешко месо. Добавя се сол и прясно смлян черен пипер.
5.След като месото леко порозовее се прибавя доматеното пюре.
6.Оставя се на силен котлон за около 5 минути да се сгъсти допълнително и малко преди да се отнеме от огъня се прибавят чубрицата, босилека, магданоза и захарта. Разбърква се.
7.В средата на всяка от палачинките се слагат 2 с.л. от плънката.
8.След което краищата се свиват както на снимката.
9.Завързват се като подарък с листата пресен чесън.
10.Поднасят се топли.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *