18.07.2024

Намалиха присъдата на учителя от Дулово, блудствал с 6 деца

Closeup Of Judges Gavel, Legal Code, Scales Of Justice On The Rough Wooden Background. Law Concept

Силистренският окръжен съд намали с 2 години присъдата на 54-годишния бивш преподавател в училище „Христо Ботев“ в Дулово – Илиан Василев.
Мъжът е обвинен за това, че през периода от ноември 2014 г. до април 2015 г. е извършил действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление с шест ненавършили 14-годишна възраст момичета. Освен това той е разпространявал и порнографски материали чрез интернет.

През ноември м.г. Окръжният съд в Силистра гледа делото при закрити врата и при условията на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна вината си.

На 72 страници Илиан Василев описа подробно своята версия за извършените от него блудства с шест малолетни момичета и за обвиненията за разпространение на порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни, които изпращал на три от жертвите си.

В последната си дума пред съда 54-годишният мъж заявил, че „има някакви грешки, но децата са го наклеветили“.

Магистратите го осъдиха на 8 години затвор и 2000 лева глоба, но защитата на Василев обжалва и Варненският апелативен съд върна делото за ново разглеждане в Силистра.

Новият състав на Окръжния съд в крайдунавския град реши, че Илиан Василев е невинен за блудствени действия с едно от шестте деца. Затова и магистратите намалиха присъдата му с 2 години, предаде „Монитор“.

Решението на Окръжния съд е 6 години затвор при първоначално строг режим и 2000 лева глоба. То обаче отново не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред апелативните магистрати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *