Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Последни новини

Задържаха сериен нападател на жени в Пловдив

Сериен нападател на жени в Пловдив бе разпознат и заловен по видеозаписи на охранителни камери. В близките дни 24-годишният мъж ще застане пред съда.
Вчера Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу Влади Я. за това, че в условията на продължавано престъпление е отнел чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, съобщиха от държавното обвинение.

На 4 октомври 2016 г. около 4 часа, обвиняемият нападнал в гръб непозната жена, която се движела по бул. „Шести септември“ в града под тепетата. Той издърпал дамската й чанта с пари, ключове и други вещи, след което избягал.

Няколко часа по-късно – около 6,55 часа, Влади Я. забелязал друга непозната жена, която се движела по бул. „Руски“. Той се приближил към нея, блъснал я в гръб, издърпал дамската й чанта с пари и лични вещи, и избягал. По делото са били иззети записи от охранителни камери, проследяващи движението на една от пострадалите жени по Главната улица.

От изготвената техническа експертиза се установява, че през целия маршрут зад нея се е движел млад мъж, който по-късно бил разпознат като Влади Я.

По-късно кадри били публикувани в онлайн-медии и обвиняемия отново е бил разпознат като извършител на грабежите.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи заседание по делото.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *