Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика

Кабинетът назначи нови областни управители на Русе и Добрич

Министерският съвет назначи нови областни управители на Русе и Добрич, съобщи правителствената пресслужба.
Правителството назначи Галин Григоров за областен управител на Русе и Красимир Кирилов – на Добрич. От заеманите до момента длъжности са освободени Стефко Бурджиев и Детелина Николова.

48-годишният Галин Григоров е роден в Русе. Той е магистър по мениджмънт на търговската дейност от СА „Д. Ценов” – Свищов. В момента е експерт „Финансови и стопански операции“ в частна фирма.

31-годишният Красимир Кирилов е роден в Добрич. Той е магистър по икономика от СА „Д. Ценов” – Свищов. През последните години е заместник главен счетоводител във „ВиК Добрич“ АД и председател на синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ в предприятието.

Новите областни управители са от квотата на „Обединени патриоти“. Григоров е общински в Русе от ВМРО, а Кирилов е бил лидер на младежката организация на същата партия в Добрич.

На предишното заседание правителството назначи бившият депутат от „Атака“ Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област Торолова.

Преди това кабинетът назначи още няколко областни управители от квотата на „Обединени патриоти“. За губернатор на София-град например беше избран Николай Пехливанов, който през 2011 г. бе кандидат за кмет на София от „Атака“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *