25.07.2024

Марешки: Депутатите да декларират дали са гейове и наркомани

Веселин Марешки поиска депутатите, освен икономически конфликт на интереси, да обявяват дали имат наркотична, алкохолна или хомосексуална зависимост.
Лидерът на „Воля“ и зам.-председател на Народното събрание направи предложението в декларация от името на парламентарната група на партията си.

„Преди седмица всички ние подадохме декларации за конфликт на интереси и понеже много хора си позволиха коментари от името на ПГ призоваваме, освен икономическия конфликт на интереси, да бъде записано да се обявява хомосексуален конфликт на интереси, конфликт поради зависимост от алкохол и наркотични вещества, заяви лидерът на „Воля“.

Според него всеки трябва да каже заради какви свои зависимости гласува за определен закон. Абсолютен цинизъм е такива хора да се подвизават във властта, някои от тях в НС, категоричен бе Марешки. Той се надява визираните от него депутати сами да се разпознаят и да напуснат парламента доброволно.

Междувременно се разрази скандал с взаимни обвинения между ГЕРБ и БСП.
Спас Гърневски изчете на трибуната декларация, с която отговори на тази на Антон Кутев от мналата седмица, в която левицата се обяви против назначаването на Валери Симеонов начело на Съвета за сътрудничество по етническите въпроси.

„След силните слова в декларациите стана ясно, че и днес в парламента мнозинство има БКП. Г-н Кутев, искам да ви кажа, че тук са бледите копия на истинските български комунисти, които изградиха държавата“, заяви Марешки.

По думите му 27 години се краде и не може да бъде открадното изграденото през тези години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *