Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Политика

Марешки: В НС само гласуване, без дискусии

Веселин Марешки предложи в НС партиите да изразяват позициите си за секунди – с гласуване, без да се впускат в безплодни дискусии.
Подкрепата на депутатите от „Воля“ за исканата оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев не е знак лично към него, а по-скоро е знак и оценка за цялостната работа на парламента. Това обясни пред журналисти в Народното събрание председателят на групата на „Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки.

По-рано, след бурни дебати в парламентарната зала, наситени с много обиди и само с 4 гласа мнозинство, Главчев запази поста си.

След гласуването Марешки обясни отрицателния вот за председателя на НС с думите, че от „Воля“ са недоволни от досегашната работа на 44-ия парламент.

Марешки заяви, че депутатите от групата на партията му ще участват в работата на парламента, „когато се коват закони, а не когато се правят безсмислени пиар акции“.

Той отбеляза, че изразяването на позиция в парламентарната зала ставало за не повече от минута с гласуване, а всичко останало според него е за пред медиите и ненужни диалози между старите политически формации.

Нашето мнение си го казваме със „за“, „против“ и „въздържал се“, а след това, отвън, който иска да си обяснява гласуването, ние искаме прагматичност, каза още Марешки, цитиран от БТА.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *